Utorak, 21.01.2014.


Kelić: Klub u kojem je igrao Vlaović za mene je najbolja "odskočna daska”

Bivši kapetan mlade U-21 reprezentacije, Vinkovčanin Renato Kelić u sljedeće dvije i pol godine nosit će dres talijanskog drugoligaša Padove...

Od 2008. godine Kelić je bio član češkog Slovana iz Libereca, gdje je otišao kao 17-godišnjak iz Cibalijine škole nogometa "Mravunac-Fegeli". Potpisom na ugovor s Padovom završila je priča oko njegovog mogućeg odlaska u zagrebački Dinamo, premda su za njegove usluge bili zainteresirani i mnogo veći klubovi od Padove, koja je trenutno član Serie B.

Trapani - Padova: 2,01 3,15 3,65 (LIVE)


Talijanski drugoligaš u tom je rangu natjecanja u vrlo nezavidnoj situaciji. Na tablici zauzima 20., sa samo osvojenih 16 bodova i predstoji mu grčevita borba za ostanak u ligi. No, Kelić dolazak u talijansku Serie B smatra velikom mogućnošću za napredak:

- Padova je velik klub. Ovdje je nekada igrao moj sunarodnjak Goran Vlaović. Mislim da je to pravo mjesto za mladog igrača poput mene. Serie B je vrlo konkurentna liga, a ja vjerujem da će mi to biti "odskočna daska", rekao je mladi Vinkovčanin, koji je na predstavljanju u Klubu naveo kako su mu igrački uzori Alessandrao Nesta i Paolo Maldini.

- Nadam se kako ću moju vrijednost dokazati na terenu, no prvu stvar koju moram napraviti jest naučiti talijanski, kako bih mogao lakše komunicirati sa suigračima, rekao je Kelić koji će u novom klubu imati prevoditelja.

Jezičnu barijeru lakše će prebroditi zajedno s Vedranom Celjkom, bivšim igračem Zagreba. Ovo je sada već drugi igrač Cibalije koji je u najbližoj prošlosti pristupio klubu u talijanskoj Seriji B. Ljetos je u Pescaru otišao Dario Župarić, koji će mu tako biti konkurent, premda Pescara trenutačno zauzima pozicije u gornjem dijelu tablice i predstoji im borba za povratak u elitnu Serie A.

Inače, zajedno s Kelićem u Padovu je pristupio Alberto Almici. Mladi talijanski reprezentativac, koji također pokriva obrambene pozicije. U Padovu je stigao na posudbu iz Atalante.

Preuzeto s glas-slavonije.hr