Utorak, 21.01.2014.


Vratar Silvio Rodić odlazi iz Slavena Belupa

Dugogodišnji prvi vratar Slavena Belupa Silvio Rodić u utorak će napustiti pripreme u Rovinju i otputovati u inozemstvo kako bi ostvario angažman u novom klubu...

Informacija je neslužbene prirode iz pouzdanog izvora, a iz kluba se zasad nisu službeno izjasnili o Rodićevu odlasku. Ime novog Rodićevog kluba zasad je ostalo u tajnosti.

Dobrim poznavateljima prilika u Slavenu Belupu ovakva informacija ne predstavlja iznenađenje, pogotovo nakon što je u završnici jesenskog dijela sezone Rodić kod trenera Mladena Frančića izgubio status prvog vratara, te je njegovo mjesto zauzeo Tomislav Pelin, koji je branio na visokoj razini.

Navodno je došlo i do određenog sukoba Rodića i trenera Frančića zbog vratareva nesportskog načina života, no sve je to ostalo u domeni priča koje nitko nije potvrdio. Nedavno je Frančić izjavio kako klub na Rodiću mora nešto zaraditi, a znakovit je bio i angažman donedavno vratara Lokomotive Dominika Picaka, koji je s momčadi prošle srijede otputovao na pripreme u Rovinj.

Rodić je u sedam sezona skupio 149 nastupa za Slaven Belupo u Prvoj HNL; a ukupno je za Farmaceute branio u 171 službenoj utakmici. Rodom je iz Donjeg Miholjca, a u Koprivnici je prošao nogometnu školu i izrastao u kvalitetnog prvoligaškog vratara u generaciji Jajala, Delića, Kokalovića i Gregurine.

Preuzeto s koprivnica.net