Srijeda, 22.01.2014.


Cibalia: Proračun kluba je najveći problem

Uoči prve pripremne utakmice, koju će danas nogometaši Cibalije odigrati u Pečuhu s početkom u 16 sati, trener Damir Petravić još nije dobio ni jedno pojačanje. Želje trenera Cibalije nisu bile megalomanske, nego samo ono što je smatrao izrazito potrebnim.

A Cibaliji je potreban jedan kvalitetan stoper s prvoligaškim iskustvom. Na ostalim pozicijama kvalitetan vezni igrač ili napadač dobro bi došao kako bi pojačao konkurenciju pa je stoper prioritet. U jesenskom dijelu 'curilo' je u obrani Cibalije, a silom prilika pokrivali su ju i “veznjaci” Mazalović i Milardović. Lider je tako tek pred kraj prvog dijela sezone uspio osigurati minimalan pozitivan skor. No, očito je kako su želje jedno, a stvarnost i mogućnosti drukčije. Imidž koji je Cibalia stvorila o sebi unatrag nekoliko sezona, ponajprije financijski, očito je težak kamen koji moraju nositi članovi Uprave kluba u pregovorima s potencijalnim pojačanjima. S druge strane, mora se i igrače shvatiti. Mnogi su u nezavidnim situacijama upravo zbog neredovitih primanja.

A porezna im inspekcija puše za vratom. I ono malo igrača s kojima se uspjelo započeti pregovore otežavaju s konačnim dogovorom maksimalno koliko mogu, vjerojatno si želeći osigurati koliku-toliku mogućnost odstupanja, ako se pojavi novi, bolji, odnosno solventniji poslodavac. Istina je kako je prijelazni rok tek u zahuktavanju, ali istina je kako će biti manje dana potencijalnim pojačanjima za uigravanje s ostatkom momčadi. No, ako se prisjetimo kako je sve počelo jesenas, onda i ovo malo kašnjenje neće stvoriti velike probleme. Imperativ povratka u Prvu ligu koji su postavili u klubu trebao bi biti “mamac” igračima. Jasno je svima oko kluba, naravno, onima koji hoće to shvatiti, kako su financije najveća prepreka brzom završetku pregovora. Ograničen proračun ograničava i mogućnosti odstupanja prilikom ponuda pojedinim igračima. A ima i igrača koji još uvijek “žive u oblacima” tražeći nerealne uvjete s obzirom na okruženje u kojemu žive.

Preuzeto sa glas-slavonije.hr