Srijeda, 22.01.2014.


Rijeka danas protiv najtrofejnijeg švicarskog kluba

Trener »Rijeke« Matjaž Kek u ovom susretu sigurno neće moći računati na Ivana Tomečaka, koji još uvijek trenira odvojeno od momčadi (u fitnesu), te Nikolu Pokrivača. Dobra je vijest da se normalno u trenažni proces uključio Zoran Kvržić, te da je Brazilac Moises u treningu.

Nogometaši »Rijeke« danas će odraditi i drugu od tri zacrtane pripremne utakmice tijekom boravka u Španjolskoj. Za razliku od susreta s »Videotonom«, koji je odigran u Benahavisu, današnji (16 sati) s najtrofejnijim švicarskim klubom »Grasshopperom« zakazan je na jednom od četiri igrališta u Marbella football centru, gdje se odvija glavnina nogometnih aktivnosti u ovom dijelu Andaluzije.

»Skakavci« su četvrtoplasirana momčad švicarskog prvenstva, zaostaju tri boda za vodećim »Baselom«. Prema transfermarktu momčad »Grasshoppera« vrijedi (19,7 milijuna eura) gotovo koliko i riječka (19,4). Predvodi je najbolji strijelac Brazilac Caio (sedam golova u 15 utakmica).

Momčad je u prijelaznom roku ostala bez drugoga strijelca, BiH reprezentativca Izeta Hajrovića koji je prodan u »Galatasaray« za 3,5 milijuna eura odštete. Momčad je prepuna igrača s područja bivše Jugoslavije, uglavnom potomaka iseljenika, a vodi je njemački stručnjak Michael Skibbe. Bivši trener »Herthe«, »Eintrachta«, »Bayera«, »Galatasaraya«... svojevremeno je bio član stručnog stožera njemačkog izbornika Jürgena Klinsmanna.

Trener »Rijeke« Matjaž Kek u ovom susretu sigurno neće moći računati na Ivana Tomečaka, koji još uvijek trenira odvojeno od momčadi (u fitnesu), te Nikolu Pokrivača. Dobra je vijest da se normalno u trenažni proces uključio Zoran Kvržić, te da je Brazilac Moises u treningu unatoč neugodnom udarcu kojega je dobio u ogledu s »Videotonom«. Tomečak i Pokrivač sigurno neće na travnjak, a upitan je još i Zlomislić.

Preuzeto sa novilist.hr