Utorak, 21.01.2014.


Rummenigge: Odbili smo prodati Riberyja Chelseaju za velike novce

Predsjednik minhenskog nogometnog kluba Bayerna, Karl-Heinz Rummenigge, otkrio je u razgovoru za TZ da je 2008. godine odbio ponudu Chelseaja za Francka Riberyja...

Riberyja je spomenute godine žarko u svojim redovima želio Real Madrid, no Rummenigge je otkrio da ponuda, doduše samo usmena, "kraljevskog kluba" nije bila jedina koja je stigla na njegov stol.

- Ribery je heroj u očima naših navijača i dobro je da ga nismo pustili u Real Madrid ili jedan od drugih zainteresiranih klubova u to doba. S Realom smo sve riješili kao gospoda, iako moram priznati da službene ponude nije bilo. Pitali su nas za koliko bi ga dali, no nismo postavili nikakvu cijenu, jer Franck nije bio na prodaju – rekao je šef Bayerna pa otkrio:

- Mogli smo zaraditi jako puno novaca, jer smo dobili službenu ponudu od Chelseaja koja je bila potpuna ludost. No nismo pogriješili što smo odbili te silne novce. Tu smo pokazali da je Bayern klub koji kupuje, a ne onaj koji rasprodaje. Ne bi imali šanse protiv Barcelone i Real Madrida da rasprodajemo najbolje igrače – zaključio je Rummenigge.

Ribery (30) je prošle godine potpisao produljenje ugovora s bavarskim gigantom, te je već u nekoliko navrata naglasio da želi u mirovinu u dresu Bayerna.