Nedjelja, 19.01.2014.


'Ludnica' na prvom Ćirinom treningu u Tuzli: 'Ćiro, pederu, Ćiro, majstore!'

Miroslav Ćiro Blažević otpočeo je svoju 28. trenersku dionicu u dugogodišnjoj karijeri. I prouzročio pravu 'ćiromaniju' u Tuzli...

Ćirino preuzimanje Slobode i prvi trening na čelu nekada stabilnog jugoligaša, a danas četvrtoplasiranog kluba u drugoj ligi došlo je pogledati 300-injak navijača. I staro i mlado pohodilo je tušanjski stadion, a oni najvatreniji pripremili su novom treneru vatreni doček.

Na skandiranja navijača: "ĆIRO, PEDERU! ĆIRO, PEDERU! ĆIRO, MAJSTORE, FUKARE SU UZ TEBE!", legendarni hrvatski stručnjak uzvratio je navijačima širokim osmijehom i njemu karakterističnim pozdravom. Klasični povici na prvom treningu samo su razveselili novog trenera tuzlanske Slobode.

"Jako su duhoviti! Jako ih je lijepo bilo vidjet da su bodrili ove naše dečke", kaže Ćiro.
Bilo mlado ili staro, danas je obuklo dres i zaputilo se na gradski stadion. Kamo god da pođe, Ćiru prati velika euforija, ali i velika navijačka očekivanja. Tuzla nije nikakva iznimka.

"Ćiro je naš. Gledao sam ga i '84 i grlio ga tu kada su Dinamo i Sloboda igrali, i bio mi je drag. I ostat će tako", kaže jedan od navijača Slobode.
"Radostan sam puno. Imam 67 godina, a to mi je kao da sam se sad rodio", nastavljaju navijači.

Puno za Tuzlu znači dolazak Ćire?
"Ćiro ti je kao da dobiješ bingo", zaključuju navijači.
"Sine, moj, e to je moj problem. To je jedna hipoteka za jednog normalnog čovjeka što si ja utvaram da jesam. Ovo što je prvo bilo 'Ćiro, pederu', ostat će zauvijek ako ne bude bilo rezultata", upozorava Ćiro.

A uvjeren je da će ih biti. I da će Slobodu vratiti u prvu ligu. Bez obzira na to što je na prvom treningu bio - za njegove kriterije - prilično tih.
"Još nisam selekcionirao igrače na koje ću vikati. Vikat ću na one na koje budem računao", u svom stilu će "trener svih trenera".

Znači, nije razlog - kao što neki govore - da je već malo prestar za ono njegovo poznato "galvaniziranje"?
"Čuješ, ti bi mi mogao biti unuk. Ajmo ovdje pred svima na 100 metara pa da vidimo tko je brži", ponudio je Ćiro okladu našem reporteru.

I tako Ćiro okružen svojim novim obožavateljima kreće u projekt revitalizacije Slobode. U nadi da će navijačka ljubav potrajati do kraja sezone.

Preuzeto s gol.hr