Nedjelja, 19.01.2014.


DINAMO vs. BAYER 'Uopće ne znamo koja je nagrada, ali bilo bi lijepo uzeti turnir'

Utakmice se igraju po 45 minuta, a ako završi neodlučeno, odmah se izvode jedanaesterci.

Dinamo danas u 15 sati na Stadtwerke Wintercupu igra protiv Bayera iz Leverkusena. Na turniru u drugoj utakmici još igraju domaćin Fortuna iz Dusseldorfa i Eintracht iz Braunschweiga. Utakmice se igraju po 45 minuta, a ako završi neodlučeno, odmah se izvode jedanaesterci kako bi se saznao pobjednik. Pobjednici u 17 sati igraju finale, a ogled za treće mjesto igra se u 16 sati.

Modri su jučer poslijepodne doputovali u Dusseldorf , a nakon smještaja u hotel i ručka odradili su trening na stadionu Fortune. Od domaćina se moglo saznati da će se danas na turniru okupiti oko 20 tisuća gledatelja, od toga oko 2 tisuće Hrvata. Zašto Dinamo igra baš protiv Bayera iz Leverkusena? Je li to bila volja ždrijeba? Ne, nije. Kazali su nam domaćini da su Apotekari izrazili želju igrati baš s Dinamom, pa im je želja, eto, ispunjena. Cijene ulaznica kreću se od 10 do 250 eura za ekskluzivne lože.

- Nama je bitna svaka utakmica. Ovo je pripremni ogled, mi zbog njega nismo smanjivali intenzitet treninga, radili smo vrlo jako. Bayeru za sedam dana počinje prvenstvo, sigurno je da su već u natjecateljskom ritmu. Međutim siguran sam da im 45 minuta možemo parirati na najbolji mogući način - kaže trener Zoran Mamić, koji je u Njemačku doveo 18 igrača.

Ide li Dinamo osvojiti turnir i nagradu?

- Ne znam kakva je nagrada. Ali turnir je prestižan, bilo ga bi lijepo osvojiti!

Modri bi trebali zaigrati u ovom sastavu: Sandomierski - Pinto, Taravel, Šimunić, Lima - Leko - Soudani, Antolić, Pamić, Fernandes - Čop.

Preuzeto sa Sportske.jutarnji.hr