Nedjelja, 19.01.2014.


Mršić nakon Bešiktaša: Svi igrači su pokazali motiv i želju, bili smo bliže pobjedi

Trener Splita Stanko Mršić jutro nakon utakmice s Bešiktašom, uz šalicu turske kave, zbrajao je dojmove o učinku njegove momčadi.

- Evidentna je bila želja naših igrača da se pokažu u što boljem svjetlu protiv jakog protivnika, u sjajnom ambijentu, gdje je sve bilo na najvišoj razini, počevši od svlačionice, terena, publike, kamera... Protiv skupe momčadi s druge strane, u utakmici s nekoliko grubih faulova, koja je nalikovala pravoj prvenstvenoj, mi smo imali sjajnih kombinacija i prilika, te smo na kraju mogli i pobijediti - kazao je Mršić, pa nastavio:

- Zadovoljan sam što su svi igrači imali evidentan motiv i želju odigrati najbolje što mogu, gotovo svi su opet dobili šansu i mogu reći da se već uvelike naziru konture naše igre za proljeće. Nakon sljedeće prijateljske utakmice ćemo polako raditi selekciju igrača, gdje će u prvom planu ostati oni koji najviše zasluže. Do kraja priprema ćemo kroz ove susrete isprobati sve varijante i odabrati što nam najbolje odgovara za početak prvenstva.

Upitali smo ga za Bellea, koji je, da upotrijebimo izraz Slavena Bilića, "maltretirao" svog čuvara...

- Ne samo Belle, cijela ekipa je bila ozbiljna od prve minute. mi smo mogli povesti sa dva-tri nula, a onda smo primili gol iz prvog njihovog udarca iz daljine.

Svi ti dalekometni pokušaji prema vratima Zagorca izgledali su neobranjivo, čak i ona koji je završio na gredi.

- Ne volim primati golove, ali bolje je da se to događa sad, nego u prvenstvu. Prvi šut za gol Bešiktaša je bio precizan, drugi presnažan. Izlazak u blok u oba navrata je bio polovičan, a s obzirom da smo i u prvenstvu primili nekoliko golova s distance, to je ono što me malo zabrinjava i moramo biti čvršći u bloku.

A ono što trenera Mršića raduje je...

- Imali smo niz situacija gdje su naši vezni igrači dolazili u završnicu. Prilike su imali Vojnović, pa Toni (Antonio Mršić op.p), a u strijelce se upisao zadnji vezni Vidović.

Tu smo malo stali. novi igrač u redovima "crvenih" priča je koja zaslužuje nekoliko rečenica.

- Vidović je tih i miran izvan terena, ali što se tiče trke i angažmana dosta je dobar. Nastavi li ovako dobit će simpatije igrača i još brže će se uklopiti u ekimu kojom dominira pozitivna atmosfera.

I na kraju zaključak:

- Bešiktašu je ovo bila generalna proba pred početak prvenstva, mi smo imali ogroman motiv, ali imamo i još prostora za napredak. Očekujem od lijeve strane da više rade prema naprijed i nazad, ali sveukupno moram biti zadovoljan jer smo protiv momčadi sastavljene od skupih igrača bili nadomak pobjedi. Čak i nakon 2:2, još ne znam kako je njihov vratar uspio obraniti onaj Mrkonjićev udarac u zadnjim sekundama...

Preuzeto sa Dalmacija news.com