------------------------------------
Hrvatskoj težak ždrijeb za EURO 2004.

Moglo je biti bolje, ali i gore - tako bismo mogli prokomentirati današnji ždrijeb skupina Europskoga prvenstva u Portugalu 2004. Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini B zajedno s reprezentacijama Francuske, Engleske i Švicarske.

Vrlo teška skupina s aktualnim europskim prvacima, koji su najveći favoriti za osvajanje novoga naslova, i tradicionalno jakim Englezima.

Prvu utakmicu igramo 13. lipnja u Leiriji protiv Švicarske, potom 17. lipnja u 19.45 sati igramo također u Leiriji sa Francuzima, a 21. lipnja u 19.45 sati u Coimbri s Englezima. Prve dvije momčadi iz skupine idu u četvrtfinale.

S Englezima i Švicarcima dosad nismo igrali službene kvalifikacijske utakmice, dok smo od Francuske izgubili (1:2) u polufinalu Svjetskoga prvenstva 1998. U prijateljskim utakmicama od Engleske smo izgubili 20. kolovoza ove godine u Ipswichu (1:3), te odigrali neriješeno (0:0) 24. travnja 1996. u Londonu, a od Francuza smo gubili dvaput - 28. svibnja 2000 u Zagrebu (0:2) i 13. studenoga 1999. na St. Denisu u Parizu (0:3).

U skupini A igrat će domaćin Portugal sa susjednom Španjolskom, te Rusija i Grčka. Skupinu C čine Švedska, Italija, Danska i Bugarska. U skupini D prolaz u drugi krug natjecanja tražit će Češka, Njemačka, Nizozemska i Latvija.

FORUM: Hrvatska u skupini sa Francuskom, Engleskom i Švicarskom


Skupina A

1. Portugal
2. Grčka
3. Španjolska
4. Rusija

Skupina B

1. Francuska
2. Engleska
3. Švicarska
4.
HRVATSKA

Skupina C

1. Švedska
2. Bugarska
3. Danska
4. Italija

Skupina D

1. Češka
2. Latvija
3. Njemačka
4. NizozemskaOvu vijest objavljujemo u suradnji sa HRT-om
[an error occurred while processing this directive]
Najnovije vijesti:
COPYRIGHT ©  Nogometni-magazin.com  ALL RIGHTS RESERVED