Petak, 19.04.2013.


Vukojević: Imam iza sebe dosta derbija kao što je ovaj moskovski

U nedjelju, u jutarnjem terminu (11.30 sati po srednjeeuropskom vremenu), odigrat će se moskovski derbi, ogled nogometaša CSKA i Spartaka. U pitanju je utakmica 25. kola, dvoboj prvoga (CSKA) i četvrtoga (Spartak) na ljestvici...

Na službenim internet-stranicama Spartaka je tako, uoči tog ogleda, gostovao hrvatski nogometni reprezentativac Ognjen Vukojević, koji je tijekom veljače prešao iz kijevskog Dinama u Spartak.

- Znam da je ogled CSKA i Spartaka najveći moskovski derbi. Znam i koliko je to bitna utakmica za obje strane. Nadam se samo da će moja momčad biti prava i bolja u nedjelju - rekao je Vukojević i nastavio:

- Inače, imam dosta sličnih derbija u svojoj karijeri, makar nisu bili u pitanju gradski ogledi. S Dinamom sam mnogo puta igrao velike utakmice protiv Šahtara, koje mogu usporediti s ovim moskovskim obračunom. Isto tako, dok sam igrao u Hrvatskoj moj je tadašnji Dinamo odigravao ovakve derbije protiv Hajduka. Imam iskustva u svemu tome.

Vukojević je povukao i paralelu između ruskog i ukrajinskog prvenstva:

- U Rusiji je konkurencija ipak zgusnutija nego li u Ukrajini. Ovdje se više momčadi bori za vrh, za gornji dom ljestvice, dok se u Ukrajini ipak većina toga svede na obračune Šahtara i Dinama.

Upitan je potom Vukojević je li zna koji su Hrvati ranije bili sudionici ovakvog moskovskog derbija, ali hrvatski veznjak nije imao problema s tim.

- Jasno da znam, u CSKA je igrao Ivica Olić, dok je na vratima Spartaka stajao Stipe Pletikosa.