Nedjelja, 31.03.2013.


Santos Neymara čini najplaćenijim nogometašem na svijetu?

U izjavi za brazilski ESPN 21-godišnji je nogometaš Santosa i brazilske reprezentacije, Neymar da Silva Santos Junior, potvrdio da s aktualnim klubom pregovara o produljenju ugovora...

- Točno je, pregovaram sa Santosom. Točnije, čini to za mene moj otac - rekao je Neymar odgovorivši znakovito na pitanje bi li mogao ostati u Santosu i brazilskoj ligi i nakon Svjetskog prvenstva kojem je Brazil domaćin iduće godine:

- Zašto ne?

Ugovor sa Santosom trenutačno najtraženijem nogometašu na planetu istječe 2014. godine. Ne potpiše li uskoro produljenje, klub riskira gubitak najvrednijeg eksponata bez odštete.

Da bi doista mogao nastaviti karijeru u Brazilu i nakon ljeta 2014. godine objašnjava sljedeći podatak: Santos mu s novim ugovorom sprema povišicu od milijun reala. Otprilike u protuvrijednosti to daje iznos od 385.000 eura. Trenutačno Neymar igra za mjesečnu plaću od 3.5 milijuna reala. Bude li igrao za 4.5, zarađivat će 1.7 milijuna eura mjesečno odnosno 20.4 milijuna eura na godinu.

Kamerunski napadač Samuel Eto'o igra u Anžiju iz Mahačkale za trenutačno najveću nogometašku plaću na svijetu koja nakon poreza iznosi 20 milijuna eura na godinu.