Nedjelja, 31.03.2013.


VIDEO: Cambiasso se ispričao za vrlo grubi faul

Interov argentinski 32-godišnji vezni igrač Esteban Cambiasso u samoj je završnici subotnjeg derbija protiv Juventusa napravio vrlo grub prekršaj na Sebastianu Giovincu, zbog kojeg je dobio izravni crveni karton…

Cambiasso je agresivno krenuo na Giovinca koji je imao loptu uz aut-crtu na lijevoj strani napada, te ga je pokosio lijevog nogom po gležnju nakon što je Giovinco već predao loptu suigraču.

Umjesto da se barem ispriča Giovincu za taj pogibeljni start i provjeri njegovo stranje, Cambiasso je podigao obje ruke u zrak prema sucu i mahao s njima, valjda sugerirajući kako to nije bilo ''ništa strašno''. Sudac mu je pokazao izravni crveni karton, a potom odsvirao kraj utakmice, u kojoj je Juventus pobijedio 2-1 i učvrstio vodstvo na ljestvici.

Kasnije se Cambiasso ipak ispričao. Tako barem tvrdi Interov trener Andrea Stramaccioni.

- Ne želim govoriti o incidentima i komentirati sudačke odluke. Cambiassov faul je bio grub, ali odmah nakon utakmice je otišao u Juventusovu svlačionicu ispričati se. Takve stvari se na igralištu mogu dogoditi, ali naš stav prema fair-play igri zahtijeva da se igrač ispriča – rekao je Stramaccioni.

Inače, Cambiasso je u igru ušao u 66. minuti, a Giovinco u 82. minuti…