Utorak, 02.04.2013.


Bilićeva šefica: Igramo loše, ali nije u treneru problem

Moskovski prvoligaš Lokomotiv, koji s trenerske klupe vodi bivši izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Slaven Bilić, ne igra dobro nakon zimske stanke u ruskom prvenstvu...

Bilićeva momčad osvojila je samo jedan bod u zadnje četiri prvenstvene utakmice, a ovo joj je već osmi poraz. U ligi od 16. klubova, Lokomotiv zauzima 9. mjesto s 32 boda. Cijelu situaciju oko kluba i loših igara komentirala je predsjednica Olga Smorodskaja.

* Što se događa s momčadi ovog proljeća?

- Situacija unutar kluba i momčadi je nešto o čemu se ne treba i ne smije javno raspravljati. Svaki klub je poput obitelji - zatvorena ćelija. Svi problemi se rješavaju interno, pa tako i kod nas. Što se posljednje utakmice protiv Rubina tiče (poraz 0-2) bila je to jako loša utakmica. No, idemo dalje, moramo pronaći izlaz iz ove situacije – rekla je Bilićeva šefica.

* Koji dijelovi u klubu su krivi za ovakvu situaciju? Uprava? Trener? Igrači?

- Nitko nije samostalno kriv. Trebali smo zimus dovesti jednog ofenzivno orijentiranog igrača, međutim nismo uspjeli. Imamo puno igrača koji igraju za reprezentacije svojih država i to dovoljno govori da imamo dovoljno jaku momčad, te da su rezultati iste ispod onoga što se očekivalo. Trener (Bilić) je jako dobar, iskusan i vrlo ambiciozan. No, još nije formirana homogena skupina igrača koja će biti konstantna u svojim nastupima. S druge pak strane, situacija nije toliko loša koliko ju se prikazuje – zaključila je Smorodskaja.

Čini se da je Bilićev posao, barem do kraja sezone, siguran.