Ponedjeljak, 13.05.2013.


Gattuso peti smijenjeni trener Siona ove sezone!

Talijanski 35-godišnji nogometaš Gennaro Gattuso, nekadašnji igrač Milana i talijanske reprezentacije, postao je peta trenerska žrtva ove sezone u švicarskom prvoligašu Sionu…

Gattuso se Sionu priključio prošlog ljeta kao igrač, a krajem veljače ove godine bio je imenovan i za prvog trenera momčadi. U dvostrukoj ulozi, kao trener i igrač, osvojio je samo 10 bodova iz 11 utakmica, a pretrpio je i eliminaciju u kupu od Basela.

Švicarski prvoligaš priopćio je u ponedjeljak da je Gattuso smijenjen na dužnosti trenera nakon subotnjeg poraza u 32. kolu kod St. Gallena 5-0.

Tako je Gattuso, koji je do 2010. godine odigrao 73 utakmice za talijansku reprezentaciju, postao već peta trenerska žrtva ove sezone ekscentričnog predsjednika Christiana Constantina, arhitekta i bivšeg vratara. Otkad je Constantin preuzeo vrh kluba 2002. godine, ovo je već 30. smjena trenera prve momčadi. U dva navrata je samog sebe imenovao trenerom.

Prije Gattusa, dužnost trenera ove sezone obnašali su Sebastien Fournier, Michel Decastel, Pierre-Andre Schuerman i španjolski trener Victor Munoz. Na Gattusovo mjesto dolazi dosadašnji trener U-21 momčadi Michel Decastel, kojem će ovo biti već drugi mandat ove sezone u prvoj momčadi.

Sion je također priopćio da će osmorica prvotimaca biti degradirani premještanjem u rezervnu momčad. Nije jasno je li među njima i Gattuso, koji je nedavno najavio da će nakon ove sezone završiti igračku karijeru. Zamijenit će ih osmorica igrača iz U-21 momčadi.

Inače, Sion trenutno drži 5. mjesto u švicarskom prvenstvu i mogao bi se kvalificirati u Europa ligu…