Ponedjeljak, 13.05.2013.


Prvenstvo Paulista, finale: Corinthiansu prednost prije uzvrata

Nogometaši Corinthiansa stekli su minimalnu prednost prije uzvrata u finalu prvenstva Pauliste. Na svom je terenu aktualni svjetski klupski prvak pobijedio Santos 2-1...

Bolji je dojam u prvih 90 minuta ostavio Corinthians i možda je konačna prednost od samo jednog gola razlike premala s obzirom na događaje na travnjaku. Veliku nadu Santosu donio je Durval koji je u 82. minuti smanjio na 2-1 i tako postigao itekako bitan pogodak u gostima.

Kroz cijelo prvo poluvrijeme domaćin je nasrtao na vrata Santosa, ali je na kraju materijalizirao bolju igru samo s jednim pogotkom, onim Paulinha u 42. minuti. U 75. je minuti prednost domaćina bila izraženija jer je Paulo Andre povećao na 2-0, ali je, ponavljamo, Durval gostima donio izraženije izglede prije uzvrata koji se igra 19. svibnja na Urbano Caldeira stadionu.

Recimo da je za goste cijelu utakmicu odigrao Neymar, s tim da se nije previše istaknuo, dok je kod domaćina u 73. minuti na travnjak ugazio Alexandre Pato.

Podsjetimo da je protekle tri sezone zaredom Santos bio prvak ovog prvenstva, s tim da je prije dvije sezone u finalu pobijedio upravo Corinthians. S druge strane, Corinthians je aktualni rekorder po broju naslova, ima ih 26, a posljednji je osvojio prije četiri sezone kada je bio bolji baš protiv Santosa u dva finalna obračuna.

Prvenstvo Paulista, finale (prva utakmica):

Corinthians - Santos 2-1 (Paulinho 42, Paulo Andre 75 / Durval 82)