Petak, 17.05.2013.


Olić: CSKA je zaslužio naslov u Rusiji

Hrvatski nogometaš Ivica Olić izrazio je zadovoljstvo što je njegov nekadašnji klub CSKA na pragu osvajanja naslova ruskog prvaka…

Moskovljani dva kola prije kraja ruske Premierlige imaju pet bodova prednosti pred Zenitom i subotnjom bi domaćom pobjedom protiv Kubana potvrdili naslov. Posljednji je put CSKA prvak bio 2006. godine kada je u momčadi bio i Olić koji je s ''vojnim klubom'' ukupno osvojio tri nacionalne krune.

- Ove je godine CSKA igrao najbolji nogomet u Rusiji. Dečki su igrali čvrsto, vodili su praktički od početka prvenstva i sigurno su zaslužili naslov. Pratio sam i Zenit i Anži, ali oni nisu bili na razini potrebnoj za naslov - rekao je Olić za Sport Express.

- Ove me je sezone CSKA ugodno iznenadio. Stvorio je dobru i relativno jeftinu momčad. U svakom slučaju, jeftiniju od Zenita i Anžija. U CSKA-u su radili pametno, doveli su igrače koji su im stvarno bili potrebni i koji su se u konačnici pokazali korisnima. Svidjeli su mi se Ahmed Musa, Pontus Wernbloom, Rasmus Elm… Dečki su mladi, u Europi nisu posebno poznati, ali odigrali su sjajnu sezonu. Važnim se pokazao i povratak Vagnera Lovea koji je pokazao klasu - zaključio je hrvatski napadač Wolfsburga.