Četvrtak, 16.05.2013.


VIDEO: Engleski huligani divljali u Nizozemskoj!

Nemile scene uoči finala Europske lige u Amsterdamu. Huligani Chelseaja naišli su na navijače Benfice koji su ispijali piće te napali. Policija nije mogla napraviti ništa...

Amsterdamska policija nije bila spremna. U gradu su bili Englezi, a svi znamo što se događa kad oni stupe nogom s Otoka. U Europi zakoni o navijačima nisu regulirani kao kod njih pa izvan svojih granica postaju onakvi kakvi kod kuće ne smiju biti.Strašne scene s amsterdamskih ulica snimio je svjedok tučnjave između huligana Chelseaja i grupe navijača Benfice koji su mirno ispijali piće u centru grada.

Bilo je to uoči utakmice finala Europske lige između Chelseaja i Benfice. U jednom trenutku, jedan od navijača Benfice pada, a četvorica engleskih huligana ga "cipelare". Policija nije mogla ništa. Jednostavno nisu bili spremni na ovakve nerede.

Bilanca nereda? Amsterdamska policija je uhitila 37 engleskih huligana, u divljanju engleskih navijača oštećeni su brojni izlozi trgovina, a trojica policajaca su ozlijeđena, jedan od njih je završio u bolnici.

Predsjednik Uefe Michel Platini ponovno se nije oglasio. Uostalom, zašto i bi? Nije se oglasio ni u slučaju huliganizma i sramotnih nereda u srcu francuske prijestolnice nedavno, ali zato gospodin Platini pri svakom svom dolasku u zemlje jugoistočne Europe ne propušta naglasiti kako su huligani na ovim prostorima najstrašniji i kako je to gorući problem na našim prostorima.

Nedavno je Platini poslao pismo hrvatskoj vladi u kojoj izražava zabrinutost zbog huligana koji vladaju hrvatskim sportom i zbog kojih bi naša zemlja mogla biti izbačena iz svih međunarodnih natjecanja. Mislite li da će isto pismo poslati i britanskoj vladi?

Preuzeto sa 24sata.hr