Nedjelja, 12.05.2013.


Bilić: Još su dva kola i moramo se boriti do kraja

Nakon visokog 4-1 domaćeg poraza Lokomotiva od gradskog rivala CSKA u sklopu 28. kola ruske Premierlige trener poraženog sastava Slaven Bilić priznao je inferiornost svoje momčadi...

- Želim čestitati CSKA-u na pobjedi. Bili su bolji od početka do kraja, bili su jači individualno i momčadski. Zašto mi na terenu ne pokazujemo ono što želim, to moram istražiti – rekao je Bilić.

Ovim je porazom, desetim ovosezonskim, dva kola prije kraja Lokomotiv izgubio sve šanse za plasman u europska natjecanja sljedeće sezone.

- Imate pravo, izgubili smo sve šanse za plaman u Europu, ali i dalje su dva kola do kraja i moraju odraditi posao do kraja. Tek tada treba nešto analizirati.

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić upitan je što će preostale dvije utakmice značiti za njega osobno i kakve riječi može pronaći da stimulira momčad?

- Prvenstvo je u tijeku, mi smo profesionalci i moramo ići dalje. Ja sam također profesionalac. U preostalim utakmicama protiv Anžija i Mordovije nastavit ću se pripremati jednako kao za utakmicu protiv CSKA.

Na upit kakve su velike promjene potrebne ovoj momčadi, hrvatski je stručnjak rekao:

- Ponavljam, pustite nas da završimo sezonu i odigramo još dvije utakmice i onda ćemo pričati o planovima za sljedeću sezonu. Ne očajavajte, znam točno što se treba napraviti.

Bilića nije mimoišlo ni pitanje o pogreškama hrvatskog vratara Darija Krešića.

- Iz nekog razloga, kad god se radi o Krešiću, priča se samo o njegovim pogreškama. Ne bih rekao da je Krešić igrao dobro danas, ali prvi i drugi gol koji je primio nisu bile velike pogreške.