Petak, 10.05.2013.


Persepolis ostao bez trenera, Kranjčar kandidat

Trener iranskog nogometnog prvoligaša Persepolisa Yahya Golmohammadi odstupio je sa svoje pozicije nakon razočaravajućih ovosezonskih rezultata. Kao njegov potencijalni nasljednik slovi Zlatko Kranjčar...

Golmohammadi je trenersku klupu Persepolisa preuzeo u prosincu prošle godine naslijedivši Portugalca Manuela Josea, ali nije uspio donijeti željene rezultate u klub koji je kolo prije kraja sezone tek šesti na ljestvici iranskog prvenstva, dok je u Iranskom kupu poražen u finalu upravo od Kranjčarovog Sepahana (4-2 na penale).

- Vjerujem da je to bila najbolja odluka. Sada čelnici Persepolisa imaju dosta vremena da izaberu najbolju opciju. Bilo je vrijeme da odem – rekao je 42-godišnji Golmohammadi za iranske medije.

Isti izvještavaju kako je upravo 56-godišnji Kranjčar, bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, jedan od glavnih kandidata za Golmohammadijevog nasljednika.

Ukoliko preuzme klupu Persepolisa Kranjčaru bi to bio drugi mandat u klubu. Prvi mu je mandat bio kratkotrajan, od srpnja do kraja godine, iako je prvi put kratkotrajno napustio klupu još u rujnu.