Subota, 27.04.2013.


Eduardo: Cilj nam je osvojiti naslov što prije

Nogometaši Šahtara u nedjelju pred svojim navijačima na Donbass Areni mogu potvrditi naslov ukrajinskog prvaka. Za takav im doseg treba barem bod u derbiju 26. kola protiv drugoplasiranog Metalista…

Dvoboj koji Šahtaru može donijeti osmi naslov nacionalnog prvaka i četvrti zaredom za klupsku je internetsku stranicu najavio hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva.

- Bit će to vrlo teška utakmica za nas. U ovom trenutku Šahtar i Metalist igraju najzabavniji nogomet u Ukrajini. Za navijače bi to stoga mogao biti iznimno zanimljiv dvoboj - kazao je 30-godišnji napadač.

Prošli je vikend klub iz Donjecka odigrao 1-1 na gostovanju kod Dnjipra. Bila je to tek druga ovosezonska prvenstvena utakmica u kojoj Šahtar nije slavio.

- Utakmica protiv Metalista će biti sasvim drugačija u odnosu na onu u Dnjipropetrovsku. Protiv Dnjipra je bilo puno fizičke borbe i izazova, a siguran sam da ćemo u nedjelju biti više tehničke i napadačke igre. Pobijedit će momčad koja napravi manje pogrešaka.

Igrače Šahtara će voditi poseban motiv da naslov prvaka matematički potvrde pred vlastitim navijačima.

- Naravno da su nam pobjede na ispunjenoj Donbass Areni posebno slatke. Igramo kod kuće i pokušat ćemo osvojiti naslov što je prije moguće - zaključio je Eduardo.