Ponedjeljak, 29.04.2013.


Lucescu nahvalio Srnu

Nakon osvajanja četvrtog uzastopnog naslova ukrajinskog nogometnog prvaka trener Šahtara iz Donjecka Mircea Lucescu pohvalio je posebno kapetana momčadi Darija Srnu...

Šahtar je i matematički naslov osigurao domaćim 1-1 remijem na Donbass Areni protiv Metalista u sklopu 26. kola ukrajinskog prvenstva, četiri kola prije kraja, ali Lucescu nije bio nimalo impresioniran igrom svoje momčadi u tom susretu, izuzev dvama pojedincima.

- Znao sam što je igračima prolazilo kroz glavu: „Osvojit ćemo naslov ionako, ako ne danas, onda u sljedećoj utakmici“. Tražio sam momke da pravilno pristupe dašanjoj utakmici, poštuju i sebe i protivnika, ali prvo smo poluvrijeme odigrali ispod mogućnosti. U drugom poluvremenu sve se promijenilo. Volio bih spomenuti karaktere dvojice igrača u tom kontekstu, Fernandinha i Srnu – rekao je Lucescu.

- Pokazali su svojom igrom da nisu mogli napustiti travnjak bez osvojenog naslova. Oni su bili iskra za ostatak momčadi. U konačnici rezultat oslikava stanje na travnjaku, iako su obje momčadi mogle pobijediti.

U konačnici je Lucescu čestitao cijeloj momčadi.

- Kako smo postali prvaci, želim čestitati svim igračima i zaželjeti im da poštuju ovaj naslov prije kraja sezone u svim preostalim utakmicama.