Ponedjeljak, 29.04.2013.


Linijski sudac napao igrača u utakmici rezervi u Rusiji

Nesvakidašnje scene viđene su u nedjelju u nogometnoj utakmici rezervnih sastava u Groznom između Tereka i Amkara...

Scene kada ljutiti igrači napadnu suce bijesni zbog njihovih odluka nažalost i nisu tako rijetke, ali obrnute situacije jesu. A upravo se takva situacija dogodila u spomenutom ogledu kada je čečenski linijski sudac Musa Kadirov izgubio živce i napao 18-godišnjeg braniča Amkara Ilju Kričmara.

- Sudac je dosudio kraj i kada sam krenuo prema našoj klupi, odjednom je netko nasrnuo na mene odostraga, bacio me na tlo i počeo udarati rukama i nogama. Igrači Tereka tada su se priključili napadu. Jedan me zgrabio za vrat, drugi me udarao, raskrvavio mi lice – rekao je Kričmar.

- Hvala Bogu da su mi suigrači priskočili u pomoć. Posebno hvala i Vlasovu iz Tereka. Znamo se iz omladinske akademije u St. Peterburgu i pomogao mi je da pobjegnem.

Kadirov je kasnije rekao da ga je Kričmar vrijeđao, ali je igrač zanijekao optužbe.

- Nismo bili zadovoljni suđenjem, razmijenjene su riječi, ali nisam nikad rekao nešto osobno o njemu ili njegovoj majci. Znam kako su Čečeni osjetljivi – dodao je Kričmar.

Bivši FIFA-in sudac Aleksej Spirin, koji je radio kao promatrač u utakmici, ostao je šokiran incidentom.

- U svoj svojoj sudačkoj karijeri nikad nisam vidio tako nešto. Ovaj čovjek (Kadirov) ne bi smio biti sudac. Nema pojma o pravilima, a još i gore, napao je igrača. Na ljestvici od 1 do 10 dao bih mu 0 i to ću napisati u izvješću. Ne bi mu se ponovo smjelo dati da sudi – rekao je Spirin.