Utorak, 30.04.2013.


VIDEO: Sucu koji je napao igrača doživotna suspenzija

Čečenski linijski sudac Musa Kadirov, koji je napao igrača po završetku nogometne utakmice rezervnih sastava u Groznom između Tereka i Amkara, doživotno je suspendiran...

- On (Kadirov) je samo radio na regionalnoj razini, ali donijeli smo odluku da ga doživotno kaznimo, pa stoga neće moći suditi utakmice ni na kojoj razini – rekao je čelni čovječ čečenskog nogometa Lom-Ali-Ibragimov za R-Sport.

U nedjelju je Kadirov izgubio živce i nakon posljednjeg sučevog zvižduka napao 18-godišnjeg braniča Amkara Ilju Kričmara.

- Sudac je dosudio kraj i kada sam krenuo prema našoj klupi, odjednom je netko nasrnuo na mene, bacio me na tlo i počeo udarati rukama i nogama. Igrači Tereka tada su se priključili napadu. Jedan me zgrabio za vrat, drugi me udarao, raskrvavio mi lice – rekao je Kričmar.

Kadirov je kasnije rekao da ga je Kričmar vrijeđao, ali je igrač zanijekao optužbe.

- U svoj svojoj sudačkoj karijeri nikad nisam vidio tako nešto. Ovaj čovjek (Kadirov) ne bi smio biti sudac. Nema pojma o pravilima, a još i gore, napao je igrača. Na ljestvici od 1 do 10 dao bih mu 0 i to ću napisati u izvješću. Ne bi mu se ponovo smjelo dati da sudi – komentirao je bivši FIFA-in sudac Aleksej Spirin, koji je radio kao promatrač utakmice.