Nedjelja, 28.04.2013.


Srna: Pokušat ćemo donijeti još brojne titule u Donjeck

Nogometaši Šahtara iz Donjecka, čije boje brane hrvatski reprezentativci Darijo Srna i Eduardo da Silva, u 26. su kolu ukrajinskog prvenstva i matematički osigurali naslov prvaka...

Za to im je bio dovoljan i bod osvojen u domaćem ogledu protiv Metalista na Donbass Areni. Susret je završio 1-1, nakon čega su Šahtarovi igrači mogli početi slaviti četvrti uzastopni ligaški naslov.

- Priuštili smo veliku feštu navijačima koji su ispunili stadion danas. Bila je to dobra utakmica, pravi ukrajinski derbi. I dalje imamo dosta do kraja sezone. Ali onda ćemo imati vremena za dobar oporavak jer smo uložili puno truda ove sezone, i psihički i fizički. Zaslužili smo ovaj naslov – rekao je Srna za Šahtarovu web-stranicu.

* U travnju ste imali tri utakmice protiv momčadi koje se bore za drugo mjesto. Kako procjenjujete njihovu snagu?

- Želio bih da je više utakmica u ukrajinskom prvenstvu poput te tri utakmice. Mi sada gledamo prema budućnosti, borit ćemo se za Ukrajinski kup i pripremati se za sljedeću sezonu Lige prvaka. Naši ciljevi ostaju isti i ambicije nisu ništa manje ozbiljne. Pokušat ćemo donijeti još brojne naslove u Donjeck.