Četvrtak, 21.02.2013.


VIDEO: Skandalozno kršenje fair-playa u peruanskoj ligi

Nevjerojatnu dozu drskosti i nesportskog ponašanja pokazao je napadač peruanskog prvoligaša Cesar Valleja, 34-godišnji Piero Alva…

U dvoboju 2. kola nacionalnog prvenstva vratar gostujućeg Union Comercija Juan Flores je u 70. minuti pokupio jednu loptu nakon čega je kolabirao, iscrpljen od vrućine. Pao je na travnjak i ispustio loptu koju je jedan od njegovih suigrača želio izbaciti izvan terena kako bi se nesretnom golmanu ukazala pomoć.

No, dotrčao je domaći napadač Alva, blokirao loptu i smjestio je u mrežu. Ne samo da na terenu nije pokazao nimalo grižnje savjesti pred šokiranim gostujućim igračima, nego im je i nakon utakmice održao predavanje o pravilima nogometne igre.

- Što se mene tiče, ovo je jednostavno njihova pogreška i tako treba tretirati situaciju. Ako je vratar bio ozlijeđen ili se srušio zbog bolesti, zašto nije napustio teren? Svaki golman zna da, ako je ozlijeđen, mora izbaciti loptu izvan travnjaka - izjavio je Alva, zanemarivši pritom da je Flores kolabirao i da nije mogao odšetati s terena, kao i da je njegov suigrač pokušao izbaciti loptu izvan igrališta.