Ponedjeljak, 27.05.2013.


Neymar u suzama uoči posljednjeg susreta u dresu Santosa

U nedjelju je posljednju utakmicu u dresu brazilskog nogometnog kluba Santosa odigrao 21-godišnji ponajbolji igrač svijeta Neymar, koji nije mogao suspregnuti suze uoči početka susreta...

Na razglasu je završavala klupska himna kada je Neymar briznuo u plač, shvaćajući da istu neće slušati jedan duži period godina. Brazilski napadač cijelu utakmicu, kao ni ostatak momčadi, nije bio na razini, te u konačnici može biti zadovoljan što se od kluba nije oprostio porazom.- Sve mi emocije dolaze na svoje mjesto. Bit će mi čast i zadovoljstvo igrati s Mesijem, Iniestom i Xavijem - rekao je Neymar u intervjuu odmah nakon susreta, za vrijeme kojeg je cijelo vrijeme bio nasmijan.

Neymar je posljednjih godina predvodio Santos do najvećih uspjeha još od 70-ih godina prošlog stoljeća i legendarnog Pelea. Klub je predvođen 21-godišnjim napadačem 2010. godine osvojio Brazilski kup, godinu dana kasnije Copu Libertadores, te tri uzastopna naslova prvaka države Sao Paulo.

Neymar je za Santos postigao 138 pogodaka u 229 nastupa, te će biti ključna figura reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.