Petak, 24.05.2013.


Bilić 'preživio': I u sljedećoj će sezoni biti na klupi Lokomotiva

Na sastanku Uprave Lokomotiva pokazano je 'zeleno svijetlo' predsjednici Olgi Smorodskaji, što je značilo da se hrvatski stožer u klubu spasio od otkaza.

Iako su ga ruski mediji i navijači već otpisali, Slaven Bilić je u petak dobio 'zeleno svijetlo' te će i u sljedećoj sezoni trenirati moskovski Lokomotiv.

Unatoč tome što je ove sezone ostvario najgori rezultat Lokomotiva u povijesti ruske Premierlige (trenutno je deseti kolo prije kraja), bivši hrvatski izbornik 'preživio' je današnju sastanak Uprave kluba.

Glasovanjem je Uprava dala povjerenje predsjednici kluba Olgi Smorodskaji, iako su navijači okrenuli leđa vodstvu Lokomotiva, što je značilo da sa 'željeznom lady' ostaje i hrvatska ekspedicija Bilić, Asanović i Jurčević, kao i Vedran Ćorluka.

Vjerojatni razlog odustajanju od otkaza je visina odštete od 6 milijuna eura, koju bi klub morao isplatiti Biliću u slučaju odlaska. Ruski mediji pišu da je Hrvatima ukazana druga prilika kako bi se od novca namjenjenog za odštetu moglo kupiti pravo pojačanje za novu sezonu.

No, tamnošnji mediji ne gledaju blagonaklono na ovu odluku ističući kako bi Bilić, ako ne popravi rezultate, mogao 'preživjeti' samo do zime.

Preuzeto sa 24sata.hr