Srijeda, 29.05.2013.


Kao kada bi Cibalia osvojila Kup Hrvatske

Nastupi Orahovčanina u dresu albanskog Lacija Stipe Buljana postali su vrlo zapaženi. Momčad Lacija prvenstvo je okončala na sedmom mjestu, a plasman u Europu osigurala nastupom u albanskom kupu. Osvajanjem toga trofeja stekli su pravo sudjelovanja u kvalifikacijama za Europsku ligu. Do trofeja su došli pobjedom nad Bylisom nakon produžetaka:

- Od 120 minuta igre imali smo 100 minuta igrača više. Ali, iskreno, igrali smo loše. Vezna linija nam je najmlađi dio momčadi. Dečki su imali preveliku tremu zbog važnosti utakmice. Zato smo morali povući mi iz obrane, ipak taj dio momčadi ima puno više iskusta. U konačnici, čak je i obrambeni igrač Cela postigao pogodak, koji nam je i donio pobjedu - prepričavao je Stipe Buljan povijesnu pobjedu za svoj klub, ostvarenu u sjajnoj atmosferi.

- Četiri dana prije utakmice bili smo u Duresu u karanteni, u kampu reprezentacije. Na dan utakmice 3.000 naših navijača čekalo je da iziđemo i na motorima ispred i iza našeg autobusa pratilo nas sve do stadiona. Blokirali su cijeli grad. Ukupno je došlo 13 autobusa naših navijača. Takvo što još nisam doživio u karijeri. Na kraju smo donijeli i taj trofej. Izborena je i Europa, ali poseban je osjećaj podignuti pehar. Doista, u takvim utakmicama više te ponese adrenalin, koji te nosi cijelu utakmicu i uopće ne osjećaš umor.

Kakav je uspjeh Lacija, Stipe će slikovito opisati:

- Ovo je kao da Cibalia ili Zadar osvoje kup, a ne Dinamo, Rijeka ili Hajduk. Takav je otprilike odnos snaga u albanskom nogometu. I finale je bilo iznenađenje. Prije utakmice čuo sam da su u obje momčadi samo tri igrača uopće osvojila trofej. Sada nas ima nešto više... Eto, netko ima sreću igrati u jačem klubu pa mu je osvajanje pehara normalno, a kada je to tako, onda i trofeje manje cijeni. Brojni nogometaši poput mene za takvo što dobiju prigodu možda jednom u životu. Jer tko zna hoću li se više ikada boriti za trofeje.

Nakon završetka sezone od uprave kluba stiglo je veliko priznanje 30-godišnjem Orahovčaninu. Stipe je, naime, proglašen najboljim igračem Lacija u sezoni.

Preuzeto sa glas-slavonije.hr