Nedjelja, 26.05.2013.


Austrijska Bundesliga: Bjelica ispustio plasman u Europa ligu

Na nevjerojatan su način nogometaši austrijskog Wolfsbergera, koje trenira hrvatski stručnjak Nenad Bjelica, ostali bez plasmana u Europa ligu…

Sve se u posljednjem kolu austrijske Bundeslige odvijalo prema željama Wolfsbergera, a onda je isto tako sve palo u vodu i to unutar samo sedam minuta. Sturm je kod kuće izgubio od Wiener Neustadta (3-0) što je Bjeličinoj momčadi omogućavalo da čak i bodom u domaćem dvoboju protiv Wackera dođe na četvrto mjesto, posljednje koje je vodilo u Europu.

I sve je krenulo po planovima, najprije je u 45. minuti Mihret Topčagić doveo Wolfsberger u vodstvo, a u petoj minuti nastavka je prednost povećao Stephan Stückler. No, Wacker bi porazom ispao iz lige i motiv mu je u nedjelju bio ogroman što je rezultiralo velikim preokretom. Julius Perstaller je najprije smanjio na 2-1 u 72. minuti, četiri minute kasnije je izjednačio Christian Schilling, da bi u 78. minuti Perstaller svojim drugim pogotkom donio gostima pobjedu 3-2. Wacker je na taj način izborio ostanak, a Wolfsberger je prvenstvo zaključio na petom mjestu i bez ulaznice za Europa ligu.

Iz lige je na koncu ispao Mattersburg, još od ranije je poznato da je novi prvak Austria Beč, u kvalifikacije Lige prvaka će i Salzburg, dok će u Europa ligu Rapid i Sturm.

Austrijska Bundesliga, 36. kolo:

Rapid - Ried 3-0
Sturm - Wiener Neustadt 0-3
Salzburg - Austria Beč 3-0
Wolfsberger - Wacker 2-3
Mattersburg - Admira 0-1

Redoslijed: 1. Austria Beč 82, 2. Salzburg 77, 3. Rapid 57, 4. Sturm 48, 5. Wolfsberger 47…