Četvrtak, 20.09.2012.


VIDEO: Casillas nije slavio Ronaldov gol

Nakon pogotka koji je Cristiano Ronaldo zabio u 90. minuti za pobjedu Real Madrida nad Manchester Cityjem 3-2 na startu Lige prvaka, vratar ''kraljevskog'' kluba Iker Casillas ostao je ''hladan kao led''…

U zadnje vrijeme se u španjolskim i ostalim medijima jako puno tinte prolilo oko načina na koji se slave ili ne slave golovi Cristiana Ronalda.

Kada je Portugalac zabio dva gola u prvenstvenoj pobjedi nad Granadom 3-0, nije ih slavio ''jer nije bio sretan iz profesionalnih razloga''. Pa se iz toga rodila sapunica.Ronaldo je, međutim, vrlo burno proslavio gol koji je zabio Cityju u utorak, vrijedan tri boda.

- Slavim kada moram slaviti – rekao je nakon utakmice.

Marca apostrofira kako je kamera španjolske javne televizije TVE zabilježila da je Ronaldov gol izazvao erupciju radosti i oduševljenja kod svih osim kod Casillasa. Nije se niti pomaknuo nakon što je Ronaldo poentirao…

No, nakon utakmice došlo je objašnjenje. Casillas nije slavio niti jedan od tri pogotka Reala, a kao razlog je naveo tragičan događaj koji se dogodio nekoliko sati prije utakmice. Kapetan Reala primio je vijest o smrti 14-godišnjeg poljskog dječaka Dawida Zapiseka kojeg je upoznao za vrijeme Europskog prvenstva.

„Moja sućut familiji. Prijatelju, počivaj u miru“, napisao je Casillas na svojem Twitter profilu.

Dječak je bolovao od spinalne mišićne atrofije. Bio je prikovan za invalidska kolica, a uz sebe je stalno nosio sliku vratara Reala. Želja mu je bila da prije smrti, za koju je znao da će uskoro doći, upozna svojeg najdražeg nogometaša. Casillas mu je ispunio želju. Sastali su se tijekom Eura i postali prijatelji. Casillas je Dawidu odao počast tako što nije slavio pogotke.