Ponedjeljak, 17.09.2012.


VIDEO: Pogledajte sjajan gol Ante Rebića

Mladi ofenzivni veznjak Splita Ante Erceg potvrdio je u dvoboju protiv Zadra strašan talent koji posjeduje. Ušao je Erceg u 60. minuti dvoboja pri rezultatu 0:0, a u samo četiri minute upisao je gol i asistenciju te donio Crvenima vrijedna tri boda.

Posebno lijep bio je njegov gol u 62. minuti, kada je prošao dva gostujuća braniča te lobom s 20-tak metara iskosa svladao vratara Zadrana. Radi se sigurno o najljepšem ovosezonskom golu u hrvatskoj nogometnoj ligi.

"Ne, ništa nisam planirao. U sekundi mi je došlo da uputim takav šut, da lobom iznenadim golmana. Govore mi oni koji su gledali utakmicu da je gol prelijep, ja još nisam pogledao snimku", rekao je Erceg za DN pa nastavio.

"Sretan u Parku mladeži, ali i želim opet igrati Europu. Split je moj klub, igram srcem za njega i vjerujem da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve, a za sebe osobno se nadam da je ovaj gol Zadru početak i da će mi se tek sada otvoriti, da ću nastaviti u kontinuitetu", dodao je.

Ante Erceg rođen je 12. prosinca 1989. godine, a prošao je sve uzraste RNK Split. U sezoni 2007./2008. proglašen je najboljim juniorom lige te je već sljedeću sezonu kao 19-godišnjak prešao u prvu momčad splitskog kluba.

Prema Transfermarktu Erceg vrijedi 600 tisuća eura, a do sada je u svojoj karijeri odigrao 40 utakmica na prvoligaškoj sceni Hrvatske. Upisao je pritom četiri zgoditka te šest asistencija.