Subota, 07.07.2012.


Nani: Zaslužili smo pobjedu protiv Španjolske

Krilni napadač Manchester Uniteda Nani još jednom se osvrnuo na nastup portugalske reprezentacije na Europskom prvenstvu…

Portugal je dogurao sve do polufinala, u kojem je boljim izvođenjem penala bolja bila Španjolska, koja je kasnije osvojila svoj treći uzastopni naslov na najvećim natjecanjima.

Nani tvrdi da je Cristiano Ronaldo prije pucanja penala inzistirao da on bude posljednji, peti izvođač. Nije dočekao svoj red jer su Moutinho (obranio mu Casillas) i Alves bili neuspješni, pa su Španjolci slavili 4-2.

- Mislim da tu nije bilo nikakvih kontroverzi oko tog pitanja. Cristiano je tražio da puca zadnji. Ja sam rekao izborniku da mi je svejedno, da mogu pucati u bilo kojoj seriji. Meni to nije bio problem. Penali su ionako lutrija u kojoj odlučujuće sreća i ništa više – kaže Nani, koji je zabio svoj penal.

- Naravno da smo razočarani otišli s turnira. Bili smo tako blizu. Opet, možemo biti jako zadovoljni s onime što smo napravili. Dali smo sve od sebe i pokazali kvalitetu koju imamo. Španjolci su na kraju imali samo više sreće od nas. Kod izvođenja jedanaesteraca se sve svodi na sreću. Nismo zaslužili takav poraz.

- Španjolci su veliki šampioni, ali smo u polufinalu zaslužili pobjedu protiv njih. Zaslužili smo taj finale. Svejedno, mogli smo otići s prvenstva visoko uzdignutih glava – zaključio je Nani.