Ponedjeljak, 01.10.2012.


VIDEO: Neymar isključen unutar minute

Čudno je isključenje zaradio najbolji mladi nogometaš svijeta Neymar u utakmici 27. kola brazilske Serije A kada je njegov Santos gostovao kod Gremija...

Neymar je unutar jedne minute razmaka zaradio dva žuta kartona, ali ni za jedan praktički nije bio kriv! Najprije ga je u 51. minuti, prilikom munjevitog prodora, igrač Gremija pokušao zaustaviti visoko podignutom nogom, ali je sudac Neymarovo padanje procijenio kao iznuđivanje prekršaja, te šokirao Neymara pokazavši mu žuti karton. Čak i da ga nije dirao, Neymar se odmah pridigao i nije tražio prekršaj kod suca.

Svega minutu kasnije Neymar je s drugim igračem Gremija bio u jednom "žešćem" duelu za loptu, u kojem ga je pri padu slučajno malo nagazio. Nogometaš domaćeg sastava isprva nije reagirao na to, ali kada je shvatio da bi to moglo donijeti Neymaru drugi žuti karton počeo se previjati po podu na što je sudac, koji je isprva samo pokazao da je prekršaj, izvadio karton iz svoga džepa i poslao mladog Brazilca u svlačionicu.

U tom je trenutku Santos na gostovanju zaostajao s 1-0, ali je ipak pogotkom Brune Rodriga, četiri minute nakon isključenja Neymara, stigao do vrijednog boda u borbi za ostanak u visokom društvu. Naime, 11 kola prije kraja Santos od zone ispadanja dijeli svega sedam bodova.