Utorak, 10.12.2013.


Maksimalne kazne za Atletico i Vasco?

Tužitelj Vrhovnog suda u Brazilu tražit će maksimalne kazne za nogometne klubove Atletico Paranaense i Vasco da Gamu zbog navijačkih izgreda na tribinama koji su se dogodili minule nedjelje u posljednjem kolu brazilske Serie A...

Podsjetimo, Atletico je dočekao Vasco da Gamu, poveo ranim pogotkom, nakon čega su izbili neredi na tribinama u 17. minuti prvog poluvremena. Nevjerojatne brutalne scene nasilja obišle su svijet, četvero navijača je prevezeno u bolnicu, a navodno su dvojica preminula. Prekid je trajao 73 minute, nakon čega je susret nastavljen (!?), a Atletico je u konačnici slavio uvjerljivu 5-1 pobjedu, kojom je poslao Vasco u niži rang natjecanja.

Tužitelj će od Vrhovnog suda tražiti 20 utakmica bez gledatelja za obje momčadi, te novčane kazne između 62 i pol tisuće i 125 tisuća eura. Saslušanje bi se trebalo održati ovoga tjedna.

Spomenimo i da je Vasco uložio prigovor na regularnost susreta, jer je isti prekinut na 73 minute. Prema pravilima Brazilskog nogometnog saveza, prekid može trajati maksimalno 60 minuta, nakon čega se utakmica prekida ili nastavlja.