Subota, 07.12.2013.


Mourinho: U velikim smo problemima

Nakon 3-2 poraza na gostovanju kod Stoke Cityja u 15. kolu engleskog nogometnog prvenstva trener londonskog sastava Jose Mourinho nije krio nezadovoljstvo obranom svoje momčadi...

- Ne osjećam se dovoljno ugodno da bih vam rekao što mislim o utakmici. U problemima smo. Radije sam jednostavan i pragmatičan, pa kažem da su zabili jedan gol više od nas. Oni su dobili, a mi smo izgubili. Ne mogu ići dalje od toga jer ne mogu s vama analizirati određene aspekte utakmice – rekao je Mourinho za Sky Sports.

Upitan za velik broj golova primljen u posljednje vrijeme (6 u tadnje dvije ligaške utakmice), portugalski je trener rekao:

- To je velika briga. Ne sviđa mi se to jer ne organiziram svoje momčadi da budu takve. Ponekad pogreška ubije svu organizaciju. Na početku utakmice igrali smo nevjerojatno dobro. Mata, Hazard i Schürrle igrali su jako, jako dobro. Ali nismo zabili dovoljno golova i povrh svega smo napravili obrambenu pogrešku i primili gol. Mislim da ova momčad s obzirom na to kako je posložena mora kapitalizirati svoj napadački potencijal, jer nismo fizička momčad i ne možemo se braniti protiv fizičkih momčadi. Stoga moramo zabiti kada imamo utakmicu u našim rukama.

Nakon ovog poraza Chelsea je pao na treće mjesto ligaške ljestvice, a ukoliko Arsenal kod kuće u nedjelju savlada Everton, Mourinhova će momčad za liderom zaostati velikih sedam bodova.