Utorak, 03.12.2013.


Kraj spora: Gorica odustala od tužbe, HNS im ulaže u travnjak

Nakon duge sudske bitke oko uskraćivanja licencije HNK Gorici za Prvu HNL, klub je postigao sporazum s HNS-om, koji će investirati u teren s umjetnom travom...

Sudskoj bitci između HNK Gorice i Hrvatskog nogometnog saveza konačno je došao kraj. Dvije strane koje su se sporile zbog neregularnosti oko neulaska velikogoričke momčadi u Prvu HNL, u ponedjeljak su postigle međusobni sporazum.

Podsjetimo, Gorica je prošle godine pokrenula tužbu protiv HNS-a, čiju odluku da klub ne može igrati u najvišem rangu, je poništio Hrvatski olimpijski odbor. Savez je svojedobno onemogućio igranje Gorici u Prvoj HNL iako je osvojila Drugu ligu te je dobila licenciju, da bi joj se ista na kraju oduzela.

Nakon HOO-ove odluke klub je na čelu s predsjednikom Nenadom Črnkom pokrenuo sudski postupak u kojem traži odštetu 30 milijuna kuna.
Nakon što nije pristao na to HNS se dogovorio s Goricom potpisavši sporazum u kojem se definiraju poslovi oko investicije u suvremeni nogometni kompleks u Velikoj Gorici. Tako su dvije strane odustale od daljnjih sudskih postupaka, a dogovorena je investicija od 4,5 milijuna kuna u teren s umjetnom travom.
Gorica će u pripremne radove uložiti milijun kuna, dok će ostatak pokriti HNS. Tim pothvatom Gorica će dobiti teren koji će zadovoljavati sve Fifine standarde te će se na njemu moći igrati službene utakmice.

U budućnosti se očekuju daljnji projekti na povećanju kvalitete stadionske infrastrukture u Velikoj Gorici.

Preuzeto sa 24sata.hr