Utorak, 03.12.2013.


Platini: Najteži odabir nogometaša godine od postojanja nagrade Ballon d'Or

Mnoga su razmišljanja o tome tko bi trebao dobiti FIFA-inu nagradu Ballon d'Or za najboljeg nogometaša 2013. godine. Da to ove, odnosno početkom iduće godine neće biti nimalo laka odluka dao je do znanja i predsjednik UEFA-e Michel Platini...

Francuski osvajač ove nagrade tri godine zaredom (1983-1985) vjeruje da će izbor najboljeg nogometaša za 2013. godinu biti najteži otkako ova nagrada postoji (1956.).

- Po mojem mišljenju favoriti su Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Franck Ribery. Prva dvojica su podjednako dobri, dok je Ribery ove godine osvojio sve moguće. Trojica sjajnih nogometaša, a samo jedna nagrada. Odabir će ove godine biti najteži u povijesti – rekao je Platini za španjolski AS, te potom komentirao 2010. godinu.

- Jako me iznenadilo kada nagradu nije dobio jedan od španjolskih nogometaša, recimo Xavi ili Andres Iniesta. Obojica su osvojila sve isto što i Messi, ali su povrh toga uzeli naslov svjetskog prvaka. Tako da je i ove godine sve moguće – zaključio je francuski predsjednik Europske nogometne organizacije.