Četvrtak, 12.12.2013.


Hrvoje Tokić: Ne jurim titulu najboljeg strijelca, važnija je Prva liga

Dugo su prije početka sezone čelnici Cibalije tražili na nogometnom tržištu kvalitetnog napadača, ubojitog strijelca koji će prilike koje se stvaraju pretvarati u pogotke. I konačno su ovog ljeta pogodili vrlo precizno.

U Cibaliju je stigao Hrvoje Tokić. Promijenio je ovaj 23-godišnji igrač već brojne sredine, branio je boje Hrvatskog dragovoljca, pokušavao se nametnuti i u splitskom Hajduku, igrao je za Mosor iz Žrnovnice, u Slavoniju je stigao kada je igrao za tadašnju brodsku Croatiju, da bi potom još nastupao za Zadar, drugoligaša Vinogradar iz Mladine te austrijski SVE Leoben. Tokić je već u prvoj utakmici u kojoj je nastupio u dresu Cibalije, protiv Lučkog, zabio pogodak kojim je svojoj momčadi donio tri boda. U posljednjem ovosezonskom susretu zabio je u osam minuta dva gola i trasirao put prema pobjedi, premda se kasnije pokazalo kako ona tada nije bila sigurna.

- Nevjerojatno kako smo primili ta dva gola. Dogodio se pad koncentracije i da baš u tom trenutku oni prorade. Na kraju smo ipak slavili, što je u ovom trenutku najvažnije. Postigli smo cilj koji smo željeli. Prvi smo na tablici i tako trebamo nastaviti i u proljeće, te ostvariti jedini cilj ove sezone, a to je ulazak u Prvu hrvatsku ligu - prisjetio se Tokić završetka sezone.

U jesenskom dijelu postigao je 11 golova, jedan manje od Ilije Nestorovskog iz Zaprešićkog Intera, koji je na čelnoj pozici najboljih strijelaca Druge lige. Vjerojatno je Tokićev cilj, uz titulu Cibaliji, titula najboljeg strijelca lige.

- Ne opterećujem se time. Najvažnije je da Cibalia grabi prema Prvoj ligi, a tko će biti najbolji strijelac kluba ili lige, to je sada najmanje važno. Sveti cilj je ulazak, odnosno povratak u Prvu ligu, to želimo i ja se nadam kako ćemo uz Božju pomoć to i ostvariti.

Igrači su na pauzi. Prvenstvo se nastavlja tek 28. veljače, ali igrači Cibalije, naravno, neće toliko biti na odmoru. Već u siječnju počinju pripreme za nastavak sezone i nova iskušenja na putu povratka u najelitniji razred hrvatskog nogometa.

- Odmaram se i odmarat ću se u krugu obitelji, neće dugo trajati, ali bit će ipak dovoljno. Potom kreću pripreme u kojima ćemo biti svi skupa i zajednički ih odraditi pa sam uvjeren kako ćemo u proljetnom dijelu biti još bolji. Što se mene tiče, najvažnije je da u pripremnom razdoblju izbjegnem ozljede i spreman dočekam nastavak sezone, a golova će, vjerujem, biti još više - rekao je najbolji strijelac Cibalije.

Preuzeto sa glas-slavonije.hr