Petak, 06.12.2013.


Šibenikov junior Josip Burić na meti Sampdorije, kadet Paško Stanić interesantan Cremoneseu

Na adresu kluba sa Šubićevca nedavno su stigli pozivi iz Sampdorije i Cremonesea u kojima traže dopuštenje da Burić i Stanić prođu testni period u njihovim kampovima...

Dvojica mladih igrača Šibenika, 17-godišnji junior Josip Burić, i 16-godišnji kadet Paško Stanić, na meti su talijanskih klubova. Točnije, na stopera juniorske momčadi oko je bacio jedan od najpoznatijih talijanski klubova, prvoligaš Sampdoria, dok je za vratara kadetske momčadi interes pokazao član Serie C, Cremonese. Oba šibenska mladića već će krajem ovog tjedna put Italije.

Sampdoria - Catania: 1,77 3,50 4,80 (LIVE)


Naime, na adresu kluba sa Šubićevca nedavno su stigli pozivi iz Sampdorije i Cremonesea u kojima traže dopuštenje da Burić i Stanić prođu testni period u njihovim kampovima. Tako će Burić u Genovi boraviti od 9. do 12. prosinca, a tijekom tog razdoblja obavit će liječnički pregled, te odigrati prijateljske utakmice za Primaveru ekipu Sampdorije. Inače, prvu momčad Sampdorije od nedavno vodi bivši izbornik Srbije Siniša Mihajlović, koji je Orlove vodio u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a završili su na trećem mjestu u skupini, iza Belgije i Hrvatske. Ono što je zanimljivo, Burić nije član mladih reprezentativnih selekcija, ali njegov talent očito nije promaknuo Sampdorijinim skautima.

Paško Stanić će, pak, na testiranju u Cremoni biti od 9. do 13. prosinca, tijekom kojih će također odigrati prijateljsku utakmicu za mladu momčad Cremonesea. Klub iz Cremone, inače, zadnji je put u Seria A igrao 1996. godine. Valja istaknuti i kako je zanimanje za mladog vratara Šibenika interes nedavno pokazao i splitski Hajduk.

Vicenza - Cremonese: 2,07 3,20 3,35 (LIVE)


Zadovolje li šibenski mladići na spomenutim testiranjima lako je moguće da uskoro na Šubićevac stignu i službeni upiti za transfere u Sampdoriju i Cremenose. Bilo kako bilo, pozivi Buriću i Staniću priznanje su i omladinskom pogonu HNK Šibenik.

- Dobro je da naša djeca privlače pozornost inozemnih klubova, daj Bože da uspiju i jednog dana zaigraju u Italiji. Ne smijemo zaboraviti da se nekoliko igrača poteklih iz našeg pogona nalaze na širim popisima mladih reprezentativnih selekcija na što smo jako ponosni. Ali, ne smijemo se uljuljkati, u omladinskom pogonu ima još dosta prostora za napredak – kazao je sportski direktor šibenskog trećeligaša Novica Ljubičić.

Preuzeto sa sibenskiportal.hr