Ponedjeljak, 11.11.2013.


Nogometaš suspendiran zbog podrške bivšem predsjedniku

Jedan od najuglednijih egipatskih nogometnih prvoligaša Al Ahly suspendirao je jednog svog igrača zbog javnog izražavanja podrške svrgnutom predsjedniku Mohammedu Morsiju...

Iz Ahlyja su objavili kako Ahmed Abdul Zaher neće putovati na FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo zbog salutiranja s četiri prsta u nedjeljnoj utakmici afričke Lige prvaka protiv južnoafričkog Orlando Piratesa.

U istoj je utakmici Zaher slavio vlastiti postignuti gol (drugi na susretu) pokazivanjem simbola koji je postao znak solidarnosti s Morsijem.

Njime se izražava podška islamističkom predsjedniku kojeg je nasilno svrgnula vojska u srpnju ove godine. Morsi je prvi demokratski izabran predsjednik u Egiptu, a trenutno je optužen za poticanje vala sukoba u kojem su mnogi prosvjednici smrtno stradali.

Abdul Zaher nije jedini sportaš koji je kažnjen zbog javnog davanja podrške Morsiju. Prošlog je mjeseca kung-fu borcu Mohammedu Youssefu zbog korištenja iste geste na dodjeli medalja izrečena dvogodišnja zabrana natjecanja.