Srijeda, 13.11.2013.


Cibalia: Devet bodova u tri utakmice do kraja prvog dijela sezone

Konačno je Cibalia spojila dva dobra izdanja u kojima je osvojila bodove.

Nakon dobrog susreta sa Zagrebom, kada su osvojili samo bod, igra protiv Inter Zaprešića bila je još kvalitetnija, ali, što je važnije, i učinkovitija, jer su osvojena tri nova boda.

- Odigrali smo zaista kvalitetnu utakmicu. Ne mogu ni za koga reći da je zakazao. Veseli nas da smo od mogućih 12 bodova osvojili 10 protiv dva glavna konkurenta na putu povratka u Prvu ligu. Veseli nas i pozicija na tablici, jer to je u konačnici i najvažnije. Govorio sam već da imamo kvalitetnu momčad koja igra dobro protiv boljih protivnika, ali bodovi se moraju osvajati protiv svih. To još moramo popraviti u našoj igri, našem pristupu svakoj utakmici - rekao je sportski direktor Cibalije Dražen Pernar.

Kada je preuzeo momčad, Damir Petravić dobio je zadaću održati se u vrhu tablice bez velikog zaostatka za vodećom momčadi. Trenutna je situacija iznad svih očekivanja.

- Jedan i jedini naš plan je da se ove sezone vratimo u Prvu ligu. Ova naša momčad može i mora još bolje igrati, a, evo, iz kola u kolo to i pokazuje. Zna se kako smo krenuli u sezonu i s koliko novih igrača, trebalo je to sve uigrati i postaviti na pravo mjesto. Sada nam se igra iz utakmice u utakmicu sve više diže i vjerujem da ćemo do kraja polusezone biti još bolji, a još bolja izdanja pokazivati u nastavku sezone.

Do kraja jesenskog dijela sezone ostala su tri kola. Cibalia je dva puta domaćin. U Vinkovcima će ugostiti Segestu i Sesvete, a u goste će Gorici. Prilika je to da Cibalia sa stopostonim učinkom u posljednja tri kola prezimi na čelnoj poziciji tablice drugoligaša.

- Igramo protiv tri, pod navodnicima, slabija protivnika. Poznato je da smo protiv takvih prolazili i stoga treba sve učiniti kako bismo pripremili momčad da do kraja osvoji devet bodova. Mislim da je to realnost i onda bismo u miru mogli odraditi tri mjeseca stanke, pokušati nešto bez pritiska pronaći u prijelaznom roku i pripremiti se tako da nastavimo tamo gdje smo stali. Vjerujem na put povratka u Prvu ligu - rekao je sportski direktor Cibalije.

Preuzeto sa glas-slavonije.hr