Ponedjeljak, 11.11.2013.


Navijači Crvene zvezde već zovu: 'Žuti, vrati se k nama'

– Ja sam odgovoran za loše rezultate Kayserispora. Razgovarao sam s predsjednikom i igračima i priopćio im svoju odluku.

Broj 13 bio je nesretan za Roberta Prosinečkog. Naime, nakon toliko mjeseci otišao je s klupe turskog Kayserispora. Ponio se gospodski, ostavku je dao sam nakon što i desetu prvenstvenu utakmicu zaredom nije uspio pobijediti. Zapravo, jedinu pobjedu ostvario je na početku prvenstva protiv Sivasspora, a nakon toga je ubilježio tri remija i čak sedam poraza.

– Ja sam odgovoran za loše rezultate Kayserispora. Razgovarao sam s predsjednikom i igračima i priopćio im svoju odluku da dajem ostavku na mjesto trenera – rekao je Prosinečki.

Sudbina ili ne, ali Prosinečkom je presudio Slaven Bilić, jer Žuti je ostavku podnio baš nakon subotnjeg poraza (0:3) protiv njegova Beşiktaşa. Utakmica je obilovala grubim startovima pa je sudac morao pokazati čak 11 žutih te jedan crveni karton (igraču Beşiktaşa Ramonu).

Zanimljivo, Žuti je ljetos imao baš ponudu Beşiktaşa, no odlučio je ostati vjeran svom klubu, a kasnije je izjavio da mu je drago što je klupu Beşiktaşa preuzeo baš Bilić. Bivši igrač Reala i Barcelone na klupi turskog kluba proveo je točno 40 utakmica, u kojima je ubilježio 16 pobjeda, 9 remija i 15 poraza. Prošlu sezonu ostvarivao je sjajne rezultate, klub je sa 15. mjesta u turskom prvenstvu doveo na peto, što je bio najveći uspjeh u povijesti kluba.

No ove sezone nije uspio ponoviti takve rezultate, već je nakon 11. kola prikovan za posljednje, 18. mjesto, sa svega šest osvojenih od moguća 33 boda. Ostavku Prosinečkog popratili su i svi srpski mediji, a zanimljivo, mnogi navijači Crvene zvezde odmah su počeli zazivati njegov povratak na Marakanu. No od toga sigurno neće biti ništa. Uostalom, Zvezda još duguje Prosinečkom oko 120.000 eura za vrijeme provedeno na klupi (od prosinca 2010. do kolovoza 2012.). Zanimljivo, i u Zvezdi je Žuti sam dao ostavku.

Preuzeto sa vecernji.hr