Petak, 04.10.2013.


FRANCO JELOVČIĆ: Imat ćemo što ponuditi i na Europskom prvenstvu

Nakon što su prije tjedan dana u Bratislavi slavili 3:1, ‘Mini vatreni’ u Dubrovniku su bili još uvjerljiviji i pobijedili Slovake 4:0.

Hrvatska futsal reprezentacija odlazi na Europsko prvenstvo. ‘Mini vatreni’ na impresivan su se način obračunali sa Slovačkom u ‘pripetavanju’, te su s ukupnih 7:1 u dvije utakmice izborili odlazak u belgijski Antwerpen, koji je od 28. siječnja do 8. veljače domaćin europske smotre. Nakon što su prvoj utakmici u Bratislavi slavili 3:1, izabranici Mate Stankovića u uzvratu su u Dubrovniku bili još uvjerljiviji, te gol Slovaka pogodili četiri puta, dok je hrvatska mreža ostala netaknuta. Zvijezda večeri bio je Šibenčanin Franco Jelovčić koji je upisao hat-trick, a u listu strijelaca upisao se i Dario Marinović.

PRVI HAT-TRICK U REPREZENTACIJI

Franca smo kontaktirali nekoliko dana nakon utakmice. Bio je, naravno, presretan i zbog plasmana na Euro i zbog svoje fantastične prezentacije.
- Super je osjećaj uopće igrati za reprezentaciju svoje zemlje, a kamoli zabiti tri gola. Ovo mi je bio prvi hat-trick za nacionalnu momčad i to još postignut na ovako važnoj utakmici, tako da sam stvarno presretan. Ali, važnije od toga je da smo se napokon plasirali na Europsko prvenstvo (Hrvatska se na prošlo prvenstvo plasirala kao domaćin natjecanja, op.a.) i što ćemo biti dio tog spektakla – kazao nam je Jelovčić.
Pitali smo ga, što sad kad smo izborili odlazak na Euro, kakvi su ciljevi u Belgiji.
- Cilj je dati sve od sebe, pa što bude. Jasno da nam je ambicija proći skupinu, međutim, puno toga ovisit će o ždrijebu, koga ćemo dobiti u grupi – kazao je Franco, te dodao:
IZBJEĆI ŠPANJOLSKU U SKUPINI

- Bilo bi dobro izbjeći Španjolsku, jer ipak je riječ o najboljoj reprezentaciji u Europi i jednoj od najboljih u Europi na svijetu i protiv njih je uistinu teško igrati. Što se tiče ostalih, mislim da smo pokazali da možemo igrati protiv jedne Španjolske i Rusije, pa, prema tome, imat ćemo što ponuditi i na Europskom prvenstvu – zaključio je Jelovčić.
Kažimo kako će na Euru u Antwerpenu, osim Hrvatske i domaćina Belgije, nastupiti još Španjolska, Rusija, Italija, Azerbejdžan, Češka, Nizozemska, Portugal, Slovenija, Ukrajina i Rumunjska. Ždrijeb skupina održat će se 4. listopada

Ostat će u Splitu i igrati drugu ligu

Unatoč tome što je Split prošle sezone ispao iz prve lige, Franco Jelovčić neće mijenjati klub. Iako je imao nekoliko ponuda, Šibenčanin je odlučio ostati u gradu pod Marjanom i igrati drugu ligu.

Preuzeto sa sibenskiportal.hr