Četvrtak, 26.09.2013.


Biliću tri utakmice suspenzije, Bešiktaš četiri puta pred praznim tribinama

Disciplinska komisija Turske nogometne lige (PDFK) kaznila je Bešiktaš igranjem četiri domaće utakmice pred praznim tribinama, a naš Slaven Bilić neće smjeti voditi momčad u sljedeća tri dvoboja…

Epilog je to kaotičnih događaja u završnici nedjeljnog istanbulskog derbija između Bešiktaša i Galatasaraya. Utakmica koja je igrana pred rekordnim brojem od 76.127 gledatelja prekinuta je u sudačkoj nadoknadi pri vodstvu Galatasaraya s 2-1. Okidač za nerede bila je bijesna reakcija gostujućeg veznjaka Felipea Mela koji je netom prije toga dobio crveni karton zbog grubog prekršaja. Nešto ranije je zbog izražavanja nezadovoljstva sudačkim odlukama isključen i trener Bešiktaša, bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić.

Nervoza s terena se prenijela na tribine s kojih su navijači Bešiktaša počeli prodirati na travnjak. U pokušaju da dođu do igrača suparničke momčadi, koji su uspjeli pobjeći u svlačionicu, izgrednici su bacali stolice i rušili sve pred sobom, a policija je koristila suzavce kako bi primirila situaciju.

Osim što će četiri domaće utakmice igrati iza zatvorenih vrata, Bešiktaš mora platiti i 70.000 turskih lira (oko 25.000 eura) kazne. Bilić je, pak, osim suspenzije dobio i novčanu kaznu od 13.000 lira (oko 4800 eura).

Dodajmo i da je Felipe Melo kažnjen s dvije utakmice zabrane nastupa zbog crvenog kartona.