Četvrtak, 26.09.2013.


Vraća li se Heynckes s godišnjeg odmora, Galatasaray zove

Jupp Heynckes, 68-godišnji njemački nogometni trener, prošle je sezone ostvario svoje nogometno "remek-djelo". S Bayernom je pokorio i Njemačku i Europu...

Osvojili su Heynckes i bavarska momčad Bundesligu, DFB Pokal i Ligu prvaka, a na kraju sezone je Heynckesa na tom trenerskom mjestu zamijenio Josep Guardiola.

Pri odlasku njemački strateg nije dao direktan odgovor odlazi li definitivno u nogometnu mirovinu ili će negdje ipak raditi. Kako, pak, navodi dio turskih medija ovih dana, Heynckes bi se mogao vratiti poslu jer ga veliki dio čelnih ljudi tamošnjeg prvaka Galatasarayja želi za nasljednika Fatiha Terima, koji je početkom ovog tjedna dobio otkaz u istanbulskom divu.

No, nije Heynckes jedini ozbiljan kandidat da sjedne na trenersku poziciju kluba koji je bio prvak posljednje dvije sezone. Naime, jedan dio medija piše kako je favorit Nizozemac Guus Hiddink i to zbog svog "turskog iskustva". Početkom devedesetih je Hiddink kratko bio trener Fenerbahçea, a od 2010. do 2011. je bio i turski izbornik.

I dalje stoji kako su u klubu pregovarali i s Robertom Mancinijem, koji je navodno još uvijek u Istanbulu.