Subota, 05.10.2013.


Hrvatska s višestrukim braniteljima naslova i Česima

Hrvatska reprezentacija saznala je suparnike u prvom krugu Europskog prvenstva u futsalu, koje će biti održano od 28. siječnja do 8. veljače sljedeće godine u belgijskom Antwerpenu. Momčad izbornika Mate Stankovića srest će se sa Španjolskom i Češkom...

U Antwerpenu je u petak održan ždrijeb Europskog prvenstva u futsalu, koje će početi 28. siječnja sljedeće godine u tom belgijskom gradu. Hrvatska reprezentacija doznala je da će se u prvom krugu sresti sa Španjolskom i Češkom, s kojima je smještena u skupinu D.

Izabranici Mate Stankovića će se, tako, boriti sa Španjolcima, koji će u Antwerpen doći kao četverostruki uzastopni europski prvaci, te s Česima, koji na europskim prvenstvima pamte dva polufinala, 2003. u Italiji i '10. u Mađarskoj, kada su bili treći.

Hrvatska će se krajem siječnja i početkom veljače nadati ponavljanju uspjeha s EP-a 2012. na domaćem terenu, u Zagrebu i Splitu, kada su Stankovićevi izabranici došli do polufinala i završili natjecanje na četvrtom mjestu.
Hrvatski reprezentativci će prvi nastup u prvom krugu imati 29. siječnja 2014. protiv Španjolske, a dva dana kasnije na rasporedu je dvoboj s Češkom.
Podsjetimo, Hrvatska je osigurala odlazak na EP nedavnom pobjedom u kvalifikacijskom ogledu sa Slovačkom.

Prvi krug natjecanja u Belgiji proći će prve dvije reprezentacije u svakoj od četiri skupine. Vlasnik europskog naslova bit će poznat nakon eliminacijskih utakmica, od četvrtfinala do završnog dvoboja, koji je na rasporedu 8. veljače sljedeće godine.

Skupina A: Belgija, Ukrajina, Rumunjska
Skupina B: Rusija, Portugal, Nizozemska
Skupina C: Italija, Azerbajdžan, Slovenija
Skupina D: Španjolska, Češka, Hrvatska


Preuzeto s hrsport.net