Četvrtak, 02.01.2014.


Juventus bi Malokua, ali ga trese cifra od 10 milijuna eura!

Prvi dan otvaranja prijelaznog roka u siječnju donosi priču s talijanske stranice "footballscout.it" na kojoj se oživljuje storija o interesu, te saznanjima talijanskog prvaka Juventusa o Hajdukovu junioru, donedavno igraču Rijeke – Elviru Malokuu.

Juventus bi Malokua, ne uzme li ga žalit će, ali ga "trese" cifra koju ispaljuju dolje iz splitskog Hajduka – 10 milijuna eura!?

U doslovnom prijevodu "brojka čini da podrhtava puls čelnicima Juventusa, Marotti i Paraticiju".

A oni znaju tko je Maloku, kaže se, dribler nalik Ronaldinhu koji je probu u Juventusu odradio još kao kadet dok je bio član Rijeke, a sad je od ljeta u Hajduku s ugovorom vezan sve do 2016. godine.

Dakle, na određen način Maloku je top-interes, u dresu Hajduka odmah je dobio i poneku seniorsku minutu, te ga je izbornik reprezentacije Ivan Gudelj vodio na Svjetsko prvenstvo "do 17" minule jeseni u Emiratima.

Uglavnom i svašta nešto i (još) ništa. Poznat je interes Tottenhama koji je Malokua skautirao u Poljudu (talijanski agenti, jer je u Tottenhamu jedan od direktora Talijan Franco Baldini), pa još otprije Borussia Dortmund, pa Palermo i Monaco te Juventus, koji voli otkriti mlade kao što je "oteo" Manchester Unitedu Francuza Paula Pogbu, ako uopće možemo dovoditi već sada Pogbu i Malokua u isti tekst, u istu rečenicu.

Maloku je svakako vrstan dribler, nada, a otprije i odmah stavljen u prodajni izlog Hajduka jer "bijeli" trebaju pribavljati odštete od igrača da popune blagajnu. To se zna, nije tajna.

Hoće li se Juventus odvažiti i stupiti u konkretnije pregovore, ili će Malokua prepustiti konkurenciji?

Kako god okrenuli Maloku je na nogometnom web-kanalu koji su bavi skautingom najboljih i najperspektivnijih mladih igrača po Europi i svijetu i to nije mala stvar.

Preuzeto sa slobodnadalmacija.hr