Četvrtak, 02.01.2014.


Prosvjed ogorčenih rekreativaca dočekao Šukera na slavlju početka gradnje kampa! "Tko vam daje pravo da našu djecu tjerate odavde?"

Svečanost početka gradnje kampa HNS-a na zagrebačkim Sveticama, odmah pored stadiona Maksimir, kojom su Davor Šuker predsjednik HNS-a i Ivica Lovrić, Bandićev sportski namjesnik, označili početak radova, "pokvarili" su brojni okupljeni rekreativci.

Njih više desetaka glasno su i argumentirano prosvjedovali tijekom formalne ceremonije i protokolarnih novinarskih pitanja. Dok su Šuker i Lovrić pozirali, rekreativci atletičari, tenisači, nogometaši i košarkaški hakleri, te broja djeca i mladi koji se bave popularnim street workoutom, okružili su ih i upadali im u riječ:

"Gdje je natječaj da se ovo mjesto prepusti HNS-u, tko vam daje pravo da našu djecu tjerate odavde? Ovaj sportsko-radnički centar je nama sve, a sada ćete nas protjerati, a ovdje će dolaziti ekipa s Ferrarijima"

Ogorčeni i bučni, rekreativci i sportaši amateri bijesni su zbog toga što gradnja kampa znači njihovo protjerivanje sa ŠRC Svetice, ali nijednog trenutka nisu prešli granicu civiliziranog prosvjedovanja.

Međutim, pod snagom njihovim argumenata i potpuno umjesnih pitanja, Davor Šuker se povukao, i prekinuo svoje protokolarno slavljeničko izlaganje.

"Ne možemo ovako razgovarati, ovo nije ni vrijeme ni način", rekao je predsjednik HNS-a i za sutra sazvao konferenciju za medije.

Na to mu je prišlo nekoliko prosvjednika, koji su se redom predstavili kao studenti i mladići koji se na Sveticama cijeli život rekreativno bave sportom, te su Šukera pitali kakav je to način da se kamp za pripremu profesionalnih sportaša radi usred grada pri čemu se sa sportskog centra za građanstvo, građani protjeruju.

"Atletsku stazu ćemo očuvati, a teniskih terena grad Zagreb ima dovoljno. Bit će to kamp na ponos svih nas, nećemo ga ograditi bodljikavom žicom", kaže Šuker, iako je jasno da će neki sportovi ipak iščeznuti sa Svetica kao što je situacija s tenisom.

Također, jasno je da će reprezentativci tijekom korištenja kampa, uživati posebne mjere osiguranja.

Preuzeto sa index.hr