Srijeda, 01.01.2014.


Farsa u Laziju: Reja vodi treninge, a Petković je i dalje trener

Nevjerojatne se stvari događaju posljednjih dana u talijanskom prvoligašu Laziju. Glavno je pitanje tko je u ovom trenutku trener prve momčadi...

Nije tajna da se predsjednik kluba Claudio Lotito već neko vrijeme pokušava riješiti aktualnog stratega Vladimira Petkovića koji odbija podnijeti ostavku. Petković će na ljeto preuzeti vođenje švicarske reprezentacije, a u Laziju sada pokušavaju pravnim putem dokazati da ih je Sarajlija prevario, točnije da im je lagao o pregovorima sa Švicarskim nogometnim savezom čime je prekršio uvjete ugovora.

Lotito je već pronašao i novog trenera u liku Edoarda Reje koji je vodio rimski klub od veljače 2010. do svibnja 2012. godine. I tu dolazimo do krajnje bizarne situacije. Reja je, naime, počeo voditi treninge Lazija iako je Petković još uvijek trener. Štoviše, na klupskoj web-stranici je objavljena fotografija Reje na treningu, ali pritom nigdje nema informacije o tome da je on novi trener ili da je s Petkovićem raskinut ugovor.

U međuvremenu se preko odvjetnika Paca D'Onofrija priopćenjem oglasio i Petković koji tvrdi da nije prekršio uvjete ugovora jer će Švicarsku ionako preuzeti tek na ljeto kad mu istekne ugovor s Lazijem. Dodao je kako se još uvijek ponosno smatra trenerom rimskog kluba, te da će tražiti razgovor s Lotitom kako bi se riješila ova apsurdna situacija.

Lazio u ponedjeljak u 18. kolu Serije A igra protiv Intera. Valjda će čelnici kluba dotada razjasniti tko je trener prve momčadi.