Srijeda, 01.01.2014.


Mourinho: Mati su vrata otvorena ako želi otići

Menadžer Chelseaja Jose Mourinho upalio je zeleno svjetlo španjolskom nogometašu Juanu Mati za odlazak iz kluba ako to sam želi...

Chelsea je u srijedu u 20. kolu Premierlige slavio na gostovanju kod Southamptona s 3-0, a na konferenciji za novinare nakon utakmice su dominirala pitanja o Mati. Španjolac je, naime, prilikom izlaska iz igre u 53. minuti bijesno napucao klupu i na taj način jasno pokazao frustraciju svojim ovosezonskim statusom na Stamford Bridgeu. Na pitanje želi li zadržati 25-godišnjeg ofenzivnog veznjaka koji je u prošle dvije sezone bio proglašavan najboljim klupskim igračem, Mourinho je odgovorio:

- Da, želim ga zadržati. Ne želim da ode. Ali, vrata su mu otvorena. Ako igrač želi sjesti i razgovarati, mi ćemo ga čekati. No, ako me pitate želim li da ga klub proda, ne želim. Nikada ne želim da ode igrač koji mi se sviđa - rekao je Portugalac i minorizirao incident prilikom Matina izlaska iz igre.

- Mislim da je njegova frustracija bila plod tadašnjeg rezultata (0-0, op. a.). Znao je da moramo pobijediti. Nakon utakmice su svi, uključujući i njega, bili sretni u svlačionici i slavili su pobjedu.